27.12.11

:: Kelas Tambahan! ::

Salam!

hohoho...
hari ni spatotnye kelas tmbhn...
tapi aku ponteng..hehe...
xpe2...kls tmbhn jer...kn??..
ade hal ckit smalam...(shopping frenzy!!)

asal nk balek asrama jer sakit perut..x tau nape...
rase yg laen ckit...huhu...
mungkin naluri yg x suka dok asrama...

bila fikirkan balik...
yuran asrama + yuran sekolah = RM600+
banyak kot!!
sayang nye abah dan mak kpd kita...masyaAllah...
so xleh nk sia2kan...

MORAL

jgnlah kita bazirkan duit parents utk hantar kita ke sekolah or asrama...
bayar mahal2 tapi kalo perangai same jer xde makna...
kalo bayar mahal2 tapi prangai OSEM!! tu xpe..hehe..

Peace Out!

26.12.11

:: Shopping Yeah! ::

Salam!

FYI, aku ni bdak asrama..
dan salah satu fitrah bdak asrama ni ialah..
STOCK!! yeah!
gi shopping sblom balik asrama...
beli byk2 (mcm nk dok stahun)
itulah keje aku tiap thn...

tapi utk kali ni aku rase best...
sebab...
parents aku yg tercinta benarkan aku utk beli kasut futsal...hehe
ok laa...naseb baek ade sale...
Alhamdulillah..

Kadang2 bila fikirkan balik...
sbenarnye byk sgt aku hutang kt mak abah aku...
aku rase sdikit bersalah...
tapi nk buat mcm mane kan?...
setiap ibubapa mesti nk anak dia happy sokmo..haha

MORAL

nk beli brg jgnlah byk2..jimat2 ckit..
bli ape yg perlu jer...toksah membazir..
memBAZIR itu kn amalan SYAITAN

Banyakkanlah berdoa utk ibubapa...
kerana itu adalah HADIAH yg paling baek utk mereka...
kalo x mampu nk byr balik 'hutang' kita kpd mereka
berDOA jer lah..

InsyaAllah ~

Peace Out!

24.12.11

:: Zaman Muda2 Dulu ::

Salam!

Dah lamaaa x update blog...
xde idea, malas, pening dan hal laen...hehe..

Hari ni 24 DEC 2011, bermakna esok adalah christmas bg org2 KAFIR...

biasenye kalo hari mcm nih kt UK(united kingdom) mereka akan sebok2 kn diri utk berkemas sini, berkemas sane..
pasang pokok krismas..mcm kita nk sambut HARI RAYA..

Teringat plak salji yg putih, pemandangan yg indah...
wakaka...

seronok jgak dpt main sledge...
haha...

igt nk letak gambo...tapi x jumpe lak gambo kt salji...
xpe lah...laen kali jer lah...haha

MORAL

nk dpt maen salji, blajar lah overseas...hehe
blajar rajin2 ye supaya dpt ape yg nk dicapai...
(ade kaitan ke nih?!!)

Peace Out!

22.12.11

:: Just Lawak ::

Salam!

Ni juz lawak semata2



A : Bro! ko power english kan??

B : Eh, ko ni mcm x knal jer aku...org paling top kot dulu...

A : aku nk tulis surat kt kekasih dlm english tp aku x reti nk terjemah...ko tlg eh?

B : ko bagi jer...aku on

A : ok, mcm nih... " Wahai Kekasih "

B : " Dear Love "

A : eh, btol ke nih.. aku nk berpisah, xkan love jgak?

B : kalo camtuh " Dear Syaitan "

A : haa?! ok la... " Saya dh fikir masak-masak "

B : " i think cook-cook "

A : aik?! asal mcm laen bunyi nye??

B : ye laa... kalo masak = cook, masak-masak = cook-cook...

A : ok2... " Saya nak berputus "

B : " i want lost connection "

A : camtuh plak??

B : bile org putuskan line internet tuh, kt komputer nnti kluar 'lost connection' kn putus tuh...

A : " Saya nmpak awak main kayu tiga "

B : " I saw you play wood wood wood "

A : wah?!

B : abes tuh kayu tiga kali... jadilah wood wood wood...

A : " dulu hidup saya berwarna-warni "

B : " last time my life traffic light "

A : ape traffic light plak nih??

B : traffic light ade bape warna??

A : ermm...merah, kuning, hijau.. tiga warna..

B : kn byk tuh...warna-warni la tuh...

A : huh.. " sekarang hidup saya gelap gelita "

B : " now my life blackout "

A : waa?!..haha..ok laa...aku habeskan jer lah..

A : " daripada bekas kekasih "

B : " from tupperware love "

A : apsal lah??

B : tupperware biase nye ape?? bekas kn?? kalo bekas kekasih.. jadilah tupperware love...

A : tah pape laa ko nih...


:: TAMAT ::

wakaka...

MORAL

Janganlah byk ketawa sbb boleh mengHITAMkan hati kita...
bila hati hitam nk beribadah pon susah

Peace Out!

21.12.11

:: Mati Itu Pasti ::

Salam!

SEBENTAR!

sblm ape2..cube kita FIKIR skejap, bape kali dlm hidup kita ini ada terfikir pasal MATI??

mungkin ade yg kata..
" ish, x pnah aku "
" xyah la fikir yg bukan2 "
" mati akan dtg jgak nnti, so xyah la fikir sgt"

Sabda Rasulullah s.a.w. :
" Sebijak2 manusia ialah org yg byk mengingati kpd kematian dan sudah bersiap utk menerima kematian. Org2 seperti inilah yg dikatakan benar2 pandai dan mereka akan pergi dgn membawa kemuliaan dunia dan kemuliaan akhirat " [HR Ibn Majah]


Rasulullah sndiri yg kata org yg bijak itu adalah yg byk ingat mati...

TAPI

bukanlah ingat skadar ingat mcm tuh jer...**mati..mati..mati**

BEGINI

Org yg ingat mati lalu dia berusaha dan bersedia utk menerima jemputan ajal....
inilah yg dikatakan BIJAK..

SEBAB??

Dia tau yg mati itu bila2, jadi dia pon bersedialah dulu.. takot2 nnti mati tnp persediaan ape plak yg jadi...



Pernah tgk cerita Final Destination?
yg terbaru nih Final Destination 5
crite yg...agak seram kematiannya...
**INNALILLAH**



APE CER NYA??

Dlm crite tuh ade phrase yg aku tertarik

" Death doesn't like to be cheated "
" Kematian tak suka ditipu "

Ni pendapat aku jer laa...hehe..

Kesah nye start drpd awal dia dpt VISION

spatutnya dorang mati di jambatan

TAPI

dgn VISION tuh dorang slamat drpd kematian

ini yg dikatakan " kematian x suke ditipu "

JADI


'Death' akan mengejar satu demi satu org2 yg patut mati tuh..

DAN

Last2 smue akan mati dan di akhir crite tuh ade sorang bdak dpt 'vision' yg same sperti yg awal td..

MAKNANYA??

Ia berulang spt permainan "==

Allah berfirman :
" Tiap-tiap yang bernyawa pasti akan mati. Kemudian hanyalah kepada Kami kamu dikembalikan. " [29:57]


InsyaAllah smua akan mati suatu hari nnti..
dan kita mmg xleh nk lari drpdnya...

Allah befirman:
" Katakanlah: Sesungguhnya kematian yang kamu lari daripadanya, maka sesungguhnya kematian itu akan menemui kamu, kemudian kamu akan dikembalikan kepada (Allah), yang mengetahui yang gaib dan yang nyata, lalu Dia beritakan kepadamu apa yang telah kamu kerjakan. " [62:8]


Ajal sebenarnya dh ditetapkan Allah, bila dan di mana...

Kalo ada yg kata dia tu 'IMMORTAL' tu mungin jin or syaitan...

PESANAN

Hakikat org zmn skang xde pon yg bersedia sgt...termasuklah aku!
Tapi berfikirlah walaupon skejap...ambillah mase seminit atau dua sblm tidor...
dan BERSEDIALAH..
Mungkin lepas bace blog org anda boleh...Pergi ~

Peace Out!

:: Nawwarah EMZED ::



ni tgh tidur ~



nix tau dia starring kt ape...asyik nk memandang jer ~



ni dia tgk kt mak kot...haha ~



dh nk ngantuk...dia suke sgt nk sengetkan kpala dia ~



tidurlah sayang ~

20.12.11

:: Ibarat Kain Putih ::

Salam!

Haa..ibarat kain putih!

APAKAH??

Sabda Rasulullah:
" Setiap anak yang dilahirkan itu adalah fitrah (ibarat kain putih yg suci/bersih), ibubapalah yang bertanggungjawab mewarnakan dan mencorakkannya, sama ada menjadi Yahudi, Nasrani atau Majusi " [Riwayat Bukhari]

SO WHAT??

Sebenarnye nk tunjuk gambar 'niece'(anak saudara) aku...hehe..



ni dia...
Namanye [Nawwarah binti Mohammad Zuhayr]
Sedap namenye...[maksud name ade kaitan ngan cahaya kot]



ni x tau nape...tibe2 dia suke..gelak..haha
COMEL sungguh!!

TAPI

aku sungguh jelez ngan dia nih "=,=

SEBAB

Ye laa...

Sebab:
..dia comel
..dia cute
..dia comel n cute
..dan dia TAK BERDOSA!

Seperti yg telah disebut, bayi sgt beruntung kerana dia ibarat kain yg putih (fresh)
Aku ni x tau laa kain warne ape...lol

jelez...kn?? haha

PESANAN

Walaupon ibubapa kita yg akan mencorakkan kita waktu kecik
kita xleh nk salahkan mereka kalau kita jd terok (boleh la ckit2..ntah)

Andainye 'kain' kita dh kotor cube kita bersihkan balik..
You know what i mean right?? Awesome!

Muhasabah Diri ~

Peace Out!

:: Islam is About Everything ::

Salam!

" KungFu is about fighting, and its also about PATIENCE, COURAGE, CONFIDENCE, COMPASSION and DISCIPLINE "

SO


this is a phrase i took from the movie KungFu Panda(fav movie)
when i heard this i thought about it and you know what i got??

THIS


" ISLAM is not just IBADAH, but its also about LIFE, SOCIAL, ECONOMY, POLITICS, LAWS & JUSTICE, ATTITUDES and EVERYTHING else! "



You know what i mean??
Yeah! Awesome! right??

No, this is not copy/paste "=.=
this came from my own brain...

WHATS YOUR POINT??


Okay, its not kungfu panda that i want to talk about BUT its about ISLAM..

WHAT ABOUT IT??


Well, the amazing thing about Islam is that it covers all aspects of our LIFE..
and Islam itself is like a life to the muslims..

PROVE??


The muslims are rewarded with a special book which is the AL-QURAN
in it holds all the sayings of ALLAH The Almighty God
and it tells us everything that is right in our life..

LIKE WHAT??

It tells us:

..how to be a good man
..the right punishment for a crime
..the right way of business
..how to socialize with people
..the stories of people before us

and much more!

Theres sooo many...

MY WISH TO ALL MUSLIMS


Be grateful for having Islam because not all people can get it...
and don't just be an Islam on I/C card or just by name..
But an Islam that we can feel in our heart...

LAST WORDS

Islam is AwEsOmE!! Yeah!!

p/s sorry for my bad english...lol

Peace Out!

19.12.11

:: Hujan Oh Hujan ::

Salam!

Wah!...dua tiga hari berturut2 hujan...biaselaa
ni MALAYSIA kot...woohoo ~

TAPI

Time2 hujanlah org biasenye muram, sedih, bosan, x tau nk buat(bosan la tuh)

SEBAB


ye laa... x dpt gi jln2, xleh maen bola(mcm aku la), sejuk

SEDAR TAK??


Sebenarnye hujan ni adalah rahmat dari yg MAHA PEMURAH!


Ni lah aku bile hujan..x tau nk buat ape..tgk tingkap jer..

Aku teringat suatu ketika di ASRAMA SMIH...

***************************************************************

Afiq : alaa..hujan laa..asyik hujan jer..x dpt ar maen bola camnih...

Muaz : eh, Afiq.. anta xleh ckp mcm tuh...cube anta fikirkan knape Allah turunkan hujan... Kalo anta mmg x suka tapi cube tgk petani2 kt luar...diorg suke..

Afiq : (berfikir sejenak) Haah lah...

***************************************************************

Kalo x salah aku time ni mase form 2...

A BIG credit to my friend Ahmad Muaz bin Mat Salleh (a good friend)

so, dari sini aku dh mula sedarkan diri..bile hujan jer mindset RAHMAT ALLAH ~

JADI

mesti tertanye2..
rahmat mmg rahmat tp rahmat yg mcm mne???

NAK TAU??


" Dan DIAlah(ALLAH) yang m'hantarkn angin sbg pembawa berita yang menggembirakan sblm kdatangan rahmatnya(HUJAN), hingga apabila angin itu membawa awan mendung, KAMI halau ke suatu daerah yg tandus, lalu KAMI turunkan hujan di daerah itu. Kemudian KAMI tumbuhkan dengan air hujan itu berbagai2 jenis buah2an. Seperti itulah KAMI membangkitkan semula orang2 yang telah mati, supaya kamu ambil pelajaran.”
[7:57]

ini bkn aku yg ckp tapi DIA yg ckp...

HMM..

Jelaslah kt sini sbenarnye hujan ade manfaat dia iaitu memberi REZEKI kpd manusia dgn menumbuhkan tanaman dgn air hujan..

BAYANGKAN

kalaulah negara kita kontang jer spanjang thn.. agak2nye ade x sayur2an dan buah2an??
Fikirkanlah...

LAGI SATU!

Time2 hujan nih DOA pon mustajab tau..

" Lalu KAMI bukakan pintu-pintu langit dengan (menurunkan) air yang tercurah. "
[54:11]

Dan ade doa yg diamalkan Rasulullah :



Dalam riwayat Ibnu Majah, Nabi s.a.w. ucap sebanyak dua/tiga kali doa ini.

MORAL


Muhasabah diri balik ~

Peace Out!

:: Muwassafat Tarbiyah ::



Salam!

Seperti yg telah aku janji utk bgtau ape itu " MUWASSAFAT TARBIYAH "

inilah dia...

10 Sifat yg telah disenaraikan oleh Imam Hasan Al-Banna bg membina individu2 MUSLIM yg AWESOME!

------------------------------------------------------------------------------------
1) Salimul Aqidah [Aqidah yg Sejahtera]

Ini berkaitan dgn ikatan kita dgn Allah. Ia diletakkan oaling awaaal sekali sbb ia adalah elemen yg sgt penting utk seorang muslim.


------------------------------------------------------------------------------------
2) Sohihul Ibadah [Ibadah yg Benar]

Selepas ada aqidah barulah boleh berIBADAH. Setiap ibadah yg kita laksanakan mestilah btol mengikut Al-Quran dan As-Sunnah.


------------------------------------------------------------------------------------
3) Matinul Khuluq [Akhlak yg Mantap]

Dgn adenye aqidah dan ibadah, maka terhasil lah akhlak2 yg terpuji dn yg mantap2. Rasulullah prnh bersabda : " Aku diutuskan utk menyempurnakan akhlak "


------------------------------------------------------------------------------------
4) Mutsaqqoful Fikr [ Luas Pengetahuan]

Seorang muslim wajib menuntut ilmu. Ia adalah fardu ain. Ilmu itu penting utk kita kerana tanpa ilmu apelah kita..kn??


------------------------------------------------------------------------------------
5) Qawiyul Jismi [Sihat Tubuh Badan]

Haa...ni yg aku katakan sblom ni. Sifat ini dititikberatkan sbb Pakcik Hasan nakkan pemuda2 Islam yg KUAT/ GAGAH/ BERANI/ BERTENAGA dn sbgnye.. utk berdakwah pon kita kene ade tenaga, berani..nak beribadah kene ade tenaga jgak..


------------------------------------------------------------------------------------
6) Qaadirun 'Ala Kasbi [Mampu Berdikari]

Kalo sebut berdikari jer mesti teringat ASRAMA. Sbb kt asramalah aku mula utk berdikari dari FORM 1 - FORM 5. Kalolah kita ni Muslim yg x reti nk berdikari..boleh bygkan x??...haha.. faham2 jer lah..


------------------------------------------------------------------------------------
7) Mujahadatul Li Nafs [Melawan Hawa Nafsu]

Ni satu perkara yg saaaangat susah. Percayalah. Nak kuasai nafsu itu sendiri dan mendidiknya ke arah Islam..pergh..susah2. Sbb Rasulullah Saw prnh bersabda: Tidak beragama seseorang dari kamu sehingga ia menjadikan hawa nafsunya mengikuti apa yang aku bawa (ajaran islam) ::HR. Hakim::


------------------------------------------------------------------------------------
8) Harishun 'Ala Waqtihi [Menjaga Masa]

Ni biase nye bdak2 yg masih belajar/ study. Kalo pergi motivasi belajar kt mane2 pon akan disebut menjaga masa sbg langkah yg pnting utk cemerlang. Dgn terjaganye masa kita, segala aktiviti yg kita rancangkan akan beres.


------------------------------------------------------------------------------------
9) Munadzzom Fi Shu'unihi [Tersusun Dlm Urusannya]

Ni pon ade kaitan dgn yg di atas. Kalo kita jaga mase dh tentu urusan kita akan terjage jgak.


------------------------------------------------------------------------------------
10) Nafi'un Li Ghairihi [Bermanfaat Kpd Og Lain]

Yg ni meluas. Tolong ibubapa, guru, rakan2, warga emas, dan yg memerlukan. Asalkan kita ada manfaat kpd org lain. Nilah yg kita nak drpd Seorang Muslim..kn??


------------------------------------------------------------------------------------

JADI

Ni lah yg aku boleh terangkan dgn kefahaman aku sendiri sambil merujuk bhn2 luar..

Semoga Beramal Dgn Ikhlas ~

Peace Out!

18.12.11

:: First Intro (Vegas Pro 9) ::

video

Alhamudlillah ~
Penat btol maen dgn Sony Vegas Pro 9 nih...haha
walaupon x lawa mane
TAPI
atas usaha sendiri ia menjadi lawa...

InsyaAllah akan cube utk mempelajarinya dgn lg mendalam...

Salam!

:: Penat, Letih dan Ngantuk ::

hmm...
Seperti tajuk di atas...

x tau nape tapi hari ni mcm pelik...
badan rase lemah smacam...
ngantuk....zzz

SO

x dpt laa nk update blog sgt...
xpelaa...

JOM

Tidor!!
Ibadah yg sronok sekali ~

16.12.11

:: Qawiyul Jismi ::

Waahh....penat btol maen bola tadii...
maen pon mcm CR...haha...xde la...
lagi POWER...mwahaha...

Mesti tertanye2 ape tu 'Qayiyul Jismi' kan??
haa....tu laa...x mau blajo bahase arab...

MAKSUDNYA

Tubuh Badan yg Sihat / Kuat Tubuh Badan

APAKAH?

Ini adalah salah 1 drpd MUWASSAFAT TARBIYAH laa...
itupon x tau...

APAKAH?

Muwassafat Tarbiyah pon x tau?!?!
xpe2...nnti aku bagitau...

:: Jom Solat Jumaat ::



Salam!

" Wahai orang-orang yang BERIMAN! Apabila diserukan azan untuk mengerjakan solat pada hari Jumaat, maka SEGERALAH kamu pergi ke masjid untuk mengingati Allah dan tinggalkanlah berjual beli, yang demikian adalah lebih baik bagi kamu, jika kamu mengetahui. " [62:9]

Jumu'ah...the king of all days..
sangat mulia ~

Allah tujukan ayat ni kt hamba2nya yg BERIMAN shj...
Terasa x bile bace ayat nih?? haaa...check balik IMAN hang tuh...

" Solat Jumaat adalah wajib ke atas setiap orang Islam secara berjemaah kecuali empat iaitu hamba sahaya, perempuan, kanak-kanak dan orang sakit. " [HR Abu Daud dan Al-Hakim]


WAJIB bg LELAKI MUSLIM !! igt tuh...
teringat plak waktu kecik dulu2...mcm x tau pape...pfft..

Golongan ni jer yg x payah:

>--: hamba sahaya :-->
>--: perempuan :-->
>--: kanak-kanak :-->
>--: org sakit :-->

" Sesiapa yang berwuduk dan kemudian dia pergi ke masjid untuk menunaikan solat Jumaat, lalu mendengar dan tidak bercakap (ketika khutbah dibacakan), maka diampuni dosa-dosanya yang ada di antara hari Jumaat itu dan hari Jumaat berikutnya. " [HR Muslim]

Haa...nilah kelebihannya...diAMPUNkan DOSA...

JADI

kita lihat balik msyrkt kita kt malaysia skang nih...
bkn stakat REMAJA tp ORG TUA pon ade yg ponteng jgak...haish...
nk buat cmne...kn??

~ Muhasabah Diri ~

Sama2 kita saling menasihati rakan2 kita..
agar kita same2 boleh masuk SYURGA kekal abadi..
InsyaAllah ~

Peace Out!

:: Solat Subuh ::



Salam!

Wah...dpt jgak aku bgn subuh..haha..
selalu nye lewat..err..

Subuh...solat yg paling sikit rakaat dan plaing susah utk buat...
Percayalah!

Solat Subuh sbenarnye ada baaanyak hikmah...

" Sesiapa yang menunaikan solat Subuh, maka ia berada dalam jaminan Allah SWT. Kerana itu, janganlah kamu mencari jaminan Allah SWT dengan sesuatu (selain daripada solat), yang pada waktu kamu mendapatkannya, lebih-lebih lagi ditakuti kamu tergelincir ke dalam api neraka. " [Hadis riwayat Muslim]

JADI

Beruntung sape yg dpt jage solat subuh dia tiap hari...
*penyesalan diri* "=.=

" Barang siapa yang solat Isyak berjemaah maka seolah-olah dia telah solat setengah malam, barang siapa solat Subuh berjemaah, maka seolah-olah dia telah melaksanakan solat malam satu malam penuh. " [Hadis riwayat Muslim]

Solat mlm satu mlm penuh?!?!
FUYOH!

Istimewanya solat subuh ni...SUBHANALLAH ~

" Barang siapa yang solat dua waktu yang dingin, maka akan masuk syurga. " [Hadis riwayat Bukhari]


Waktu Dingin = Subuh & Asar

Saaangat beruntung org yg menjaga SUBUH dan ASAR dia kerana dijanjikan dpt bertemu dgn ALLAH di Syurga Kekal Abadi ~

~ InDaHnYa ~

Okaylaa...ape pon..
jgn sesekali tinggalkan solat...
kalau terlewat pon QADHA'! jgn x QADHA' plak!

Peace Out!

15.12.11

:: One Week Without God Makes One Weak ::



Salam!

Alhamdulillah masih diberi kehidupan...

Sebenarnye kn..
Hidup kita ni atas kekuasaan Allah...

Tanpa kuasaNya...apalah kita..kan??

Banyak2lah bersyukur ~

Selamat Malam ~
Sweet Dreams ~

Peace Out!

:: United We Stand !! ::



Salam!

Kemas2 td jumpe lak nih...haha..
teringat mase kt UK..,hari kluarga...

Ni abah ngan angah buat...kot...
x igt ler...dh lame sgt...lol

gune bhn recycle utk buat poster nih...
sgt kreatif..

ANYWAY



" United We Stand, Divided We Fall "

Ni proverb english..
kalo translate to malay...

" Bersatu Kita Teguh, Bercerai Kita Roboh "

haa..baru faham..kn??.."=,=

:: Allah berfirman ::

" Dan BERPEGANG teguhlah kamu semuanya pada tali (agama) Allah, dan janganlah kamu BERCERAI-BERAI..." [3:103]

Allah suruh kita pegang kuat2 agama kita ni iaitu ISLAM!
DAN
Allah juga larang kita utk bercerai-berai ataupon berpecah/ tak bersatu..

APA KAITAN??

Allah suruh kita pegang ISLAM kuat2 SEBAB Islamlah yg dpt menyatukan manusia...
Dan Islamlah yg dpt mengelakkan manusia drpd bercerai-berai...

JADI??

Cube tgk msyrkt skang...MasyaAllah!
ckp jer Islam tapi Islamnye ntah ke mane...haish..

Mudah2an kita x tergolong dlm golongan itu...
Doalah bbanyak agar kita teguh atas jln yg benar...AMEEN!

Peace Out!

:: Zaman Jahiliyah Dulu ::



<<--:: Maher Zain ::-->>
[[ Number One For Me ]]


I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I'm here for you

For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it's time for you to rise
For all the things you sacrificed

----------------------------------------------------------------------
## CHORUS ##
Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you
Oooh
If I could turn back time rewind
If I could make it undone I swear that I would
I would make it up to you

## CHORUS 2 ##
Mom I'm all grown up now
I'ts a brand new day
I'd like to put a smile on your face everyday
Mom I'm all grown up now
And it's not too late
I'd like to put a smile on your face everyday

## CHORUS 3 ##
You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
You know you are the number one for me
Oh oh
number one for me

--------------------------------------------------------------------
Now I finally understand
That famous line
About the day I'd face in time
Coz now I have a child of mine

Even though I was so bad
I've learnt so much from you
Now I'm trying to do it too
Love my kids the way you do

--------------------------------------------------------------------
## CHORUS ##

## CHORUS 2 ##

## CHORUS 3 ##
---------------------------------------------------------------------

There is no one in this world
That can take your place
Oooh I'm sorry for ever taken you for granted

I will use every chance I get
To make you smile
Whenever I'm around you

Now I will to try to love you
Like you love me
Only God knows how much you mean to me

-------------------------------------------------------------------
## CHORUS ##

## CHORUS 2 ## x2


The number one for me
The number one for me
The number one for me
Oh oh
number one for me

-------------------------------------------------------------------

Best lagu nih! makne dia pon best jgak!

DAN

Bile hayati maknenye mengingatkan aku kpd zaman JAHILIYAH aku...*sob*
sgt sedih...[T_T]

TAPI

ini x bermakne aku ni jahil selamanye...
balik Malaysia jer aku mula membina ISLAM ku...subhanallah ~

Oh lupa..
waktu zmn jahiliyah dulu kt UK
United Kingdom...(^-^)

p/s ni link utk download:
http://www.4shared.com/get/5lBCqn8h/Maher_Zain_-_Number_One_For_Me.html

:: Pagi yg Cerah ::

Salam!

Wow...awal btol aku SUBUH hari nih...
biase kol 7 ...haha...xpe2

Alhamdulillah ~
IMAN masih stabil ~
Allah masih sayangkan aku ~

" Iman itu boleh bertambah dan boleh berkurang, maka perbaharuilah imanmu dengan LAA ILAAHA ILLALLAH " (HR. Ibnu Islam)





Sebenarnya IMAN kita mmg di'design' oleh YG MAHA ESA utk berTAMBAH dan berKURANG..

JADI

kitalah yg jadi pengawal IMAN nih supaya dia x menurun jer...

SEBAB IMAN LEMAH??

haa...kalo jwpn skemanye...
buat MAKSIAT (jwpn yg biase didengari dan berlaku skang)
dan lain2 lagi...

UBAT??

Berpandukan hadis td:

" Iman itu boleh bertambah dan boleh berkurang, maka perbaharuilah IMANmu dengan LAA ILAAHA ILLALLAH " (HR. Ibnu Islam)

+---------------+
|--لا إله إلا الله--|
+---------------+

'LAA ILAAHA ILLALLAH'

Dikatakan dpt memperbaharui IMAN kita..



MORAL?!

Banyakkanlah berzikir dgn menybut ALLAH..
InsyaAllah IMAN stabil ~

Peace Out!

14.12.11

:: Kung Fu Panda VS Cerita Melayu ::

Salam!

Nak tau x??
Aku suuukaa sgt cerita Kung Fu Panda!



Bukan apa...
TAPI ade sesuatu dlm cerita ni yg membuatkan aku nk tgk berulang kali...

kartun mmg kartun...lawak mmg lawak (lawak gile)

TAPI


Dia punye pengajaran buat aku rase...SUBHANALLAH...

contoh :: Secrets Of The Furious Five ::

Mengisahkan bagaimana Mantis, Viper, Crane, Tigress, and Monkey menjadi 'warrior' yg hebat...

Umpama kita nak menjadi Mujahideen yg MANTAP!

Cara mereka:

1) Mantis + PATIENCE = drpd sifat yg terburu2 berubah kpd kesabaran...
[dlm Islam kita diajar utk bersabar..dlm Al-Quran pon byk Allah dh kata..sabar sebenarnya sifat yg agak penting jgak dlm hidup]

2) Viper + COURAGE = seekor ular yg spatutnye ade 'venomed fangs' tapi xde...tapi ia x bermakne ape2 pon..tanpa taring dia tetap berani [sifat yg penting jgak dlm Islam.. tanpa keberanian mcm mane nk berjuang..kn..??]

3) Crane + CONFIDENCE = seekor burung agak hina laa...tapi berjaya membina keyakinan diri [bagaimanakah keyakinan kita dgn Allah?? Adakah IMAN kita masih OK??]

4) Tigress + DISCIPLINE = dia dikatakan 'monster' oleh msyrkt...tapi dgn adenye 'sifu' dia mula blajar untuk berdisiplin dan mengawal baran nye.. [kita sbg seorang Muslim pon perlu berdisiplin...kerana ia dpt membentuk sahsiah Islam kita]

5) Monkey + COMPASSION = seekor monyet yg agak nakal...tetapi dgn sifat belas kasihannye dia guna 'skill' dia utk kebaikan [Rasulullah pon ada sifat belas kasihan terhadap rakyatnya...jadi, kita bagaimana??]

Ini pandangan aku...
x tau laa org laen mcm mane..kn..?? haha

LAGI SATU

aku sebenarnya x suke sgt crite2 melayu...ade laa ckit2 yg aku suke...
tapi kebanyakannye pasal CINTA!..."=,=
tu yg aku x suke tuh...argh
mcm Ombak Rindu ~

LAST KATA

Kung Fu Panda = Non-Islamic Movie but Islamic Values
Ombak Rindu = Islamic Movie but Non-Islamic Values

Peace Out!

:: XPERT 2011 Team Johor B ::



Ok la...
ni teammates sekalian...
termasuk banat dan pengiring...

Baru la btol...

YEAH!

:: UTK !! ::



Ni lah kita gambar bersama di sebuah fountain ~

>>--[[ Bazli, Faizi, Faiz, Afiq, Umar, Haziq ]]-->>

Ukhuwah Teras Kegemilangan ~

:: Ekspedisi Pemimpin Remaja Tahan Lasak ::

Senang kata Kem XPERT pendeknye..

Kem yg agak best la...
antara yg best yg pernah aku lalui sepanjang hidup..

SEBAB??

aktiviti dia yg agak best jugak lah

CONTOH AKTIVITI???

haa...khidmat masyarakat atau jual barang utk kutip dana
Explorace = round satu KL (gile penat!! jalan kaki plak tuh!)
Qiam (ni paling best la)
Video Editing (ermm..)
Penutup (ni aktiviti yg dinanti2kan)

DAPAT APA??

hmm...dapat TOPI! yeah!
tapi x puas hati jgak sbb x dpt baju produce gen 6
generation yg lepas2 smue dpt...ergh..
xpe2...xde maknenye ~

PENGAJARAN LA..

oohh...
Apa yg aku dpt spanjang program nih??
haa...

dpt mengenali saudara semuslim yg blom dikenali (ni mmg jwpn skema)

dpt round satu KL

dpt naek LRT (1st time jgak la..)

dpt pengalaman meng'edit' video

dpt merapatkan ukhuwwah

dan mcm2 lagi...


SO..

XPERT 2011 MEMANG BEST!!

MANTAP SEKALI!

13.12.11

:: Kenapa Tiba2 nk ber'Blogging' semula?? ::

Haaa....entah...kenapa ek??
x tau...memang aku sendiri pon x tahu...
xpelah...

" Let by gone be by gone "
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...